旅行慳錢。儲里數經驗

去一次旅行真係好大消費,唯有左搵右搵有咩地方可以買平啲,慳返啲。習慣subscribe定啲平機票情報Blog,訂親酒店就周圍搵discount code。就算無code都睇下咩地方Book會有回贈。真係唔係好似其他人咁去得咁疏爽。後來,無係航空公司做就開始儲里數,睇埋邊到Book酒店有里數儲,真係儲得唔好嘥。

我發覺上網可以Search到講儲BA Avios既文非常少,大部份人都係儲Asia miles,所以我記錄下自己儲Avios既經驗,如果有同路人都係儲BA Avios或者想開始儲,希望幫到佢或者交流下。

**暫時試過**

訂酒店儲里數有 Rocketmiles (成功)Agoda PointMax (但仲未見有里數進賬 成功)。

訂酒店機票現金回贈 Topcashback (成功)

wifi egg,主題樂園門票,公共交通PASS,特色活動等 Klook.com